Prachtig Alpenland ervaren? Boek een vakantieverblijf in Oostenrijk

Dat Oostenrijk prachtig is, weet bijna iedereen al. Maar dat je hier het hele jaar door een schitterend vakantieverblijf kunt boeken, is misschien niet algemeen bekend. Het mooie Oostenrijk heeft heel veel te bieden voor jong en oud en dat betekent dat je genoeg keuze hebt in vakantiehuizen Oostenrijk. Een van de meest populaire bestemmingen in het land zijn de bergen. Het Alpenland is niet alleen geschikt voor skivakanties, maar ook voor wandelvakanties en alle actieve uitjes. Waar in het Alpenland kun je allemaal verblijven? Hier vind je alvast een aantal mogelijkheden. 

Vakantie Oostenrijk

Montafon: wandelen in de bergen

Een vakantiehuis met Kerst huren? In de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg vind je het prachtige Montafon. In dit gebied vind je meerdere bergen waar je omheen kunt wandelen. Onder andere het Verwallgebergte is een absolute aanrader vanwege de prachtige bloemen die je hier tegenkomt. De Silvretta heeft schitterende gletsjers en is daardoor een absolute aanrader en voor granietbergen wandel je langs het Rätikongebergte. Je kunt hier lange wandelingen plannen die je langs al deze plekken brengen. Het is aan jou om te bepalen waar je jouw huisje in Oostenrijk wilt boeken.

Het Karwendelgebergte: imposant landschap met mooie paden

Een andere manier om kennis te maken met de Alpen is door te kiezen voor een verblijf in de buurt van het Karwendelgebergte. Deze bergformatie bestaat uit kalksteen en staat bekend om de steile wanden. Dit zorgt ervoor dat het landschap indrukwekkend oogt: het is dan ook zeker een aanrader om hier doorheen te wandelen. De paden kunnen erg steil zijn, maar in de dalen zijn ze juist erg breed en vlak. Je kunt dus zelf bepalen hoe je gaat wandelen in dit gebergte: het is in ieder geval belangrijk om enigszins in goede conditie te zijn bij het bewandelen van deze bergen.

Wilder Kaiser gebergte: voor een actieve vakantie

De naam zegt het al: Wilder Kaiser is een bergketen met een wilde en ruige uitstraling. Wilder Kaiser is een van de twee delen van het Kaisergebergte, naast de Zahme Kaiser. Bij de Zahme Kaiser zie je vooral bergdennen waarmee de rotsen begroeid zijn. De Wilder Kaiser heeft rotsachtige pieken die vooral uit wit kalksteen bestaan. Hiermee krijgen de bergen een uniek karakter. Wandelen is hier goed mogelijk, maar ook bergbeklimmen wordt hier veel gedaan, onder andere naar de hoogste top van de berg, de Ellmauer Halt. Een vakantiehuis huren op deze bestemming is ideaal voor een actieve vakantie met het hele gezin!