4x de mooiste plekken in de Ardennen

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog een mooie bestemming? Met de Ardennen kies je voor een van de meest veelzijdige bestemmingen van dit moment. Een vakantiehuis Ardennen is dan ook precies wat je nodig hebt. Maar wat zijn je mogelijkheden? De Ardennen heeft prachtige locaties waar jij kunt verblijven. Hier vind je vier keer de mooiste plekken in de Ardennen.

Mooiste plekken Ardennen

1: Chiny

Chiny is een klein plaatsje, maar met een grootse omgeving. Het stadje is omringt door groen woud en is daardoor de perfecte bestemming in de Ardennen. Chiny ligt vlakbij bos, maar ook bij de Semois, een mooie rivier. Je kunt via het water dan ook langs tal van mooie dorpen varen en daarnaast is een mooie rondvaart over de rivier de ideale manier om meer te weten te komen over de omgeving. Er zijn tal van mooie wandelroutes in de omgeving te vinden.

2: Spa

Het plaatsje Spa is een van de meest bekende plekken in Europa. Het is een belangrijk toeristisch centrum in de Ardennen. Spa is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een begrip: het is niet voor niets dat we de naam Spa gebruiken om een kuuroord aan te duiden. In het stadje Spa vind je ook een kuuroord, maar ook een bosrijke omgeving. Een vakantiehuis in het bos huren bij Spa is dan ook een goede mogelijkheid!

3: Dinant

Niet ver rijden? Dan is Dinant een mooie locatie voor jouw vakantie. Dit stadje ligt in het noorden van de Ardennen, op een uur van Brussel. Dinant heeft een mooie citadel met een rijk verleden. Verder is hier ook het voormalig klooster van Leffe te vinden, een van de meest bekende Belgische bieren. Voor bierliefhebbers is Dinant dan ook een topbestemming!

4: Rochefort

Rochefort is een vierde mooie en veelzijdige plek in het lijstje. Dit stadje is gezellig, levendig en kent tal van mooie plekken. Hier kun je onder andere de bekende Rochefortkaas vinden, maar ook een uitstapje maken naar de Grotten van Han, die vlakbij liggen. Het hele jaar door kun jij hier verblijven. Wat dacht je van een huisje oud en nieuw? Dit zorgt ervoor dat jij het jaar in stijl kunt afsluiten!