IXXI ophangen: compleet stappenplan + benodigdheden

IXXI ophangen: hoe pak je dat aan? In dit artikel een compleet stappenplan IXXI ophangen en bevestigen. Stap voor stap uitleg, zowel voor een gladde als ruwe ondergrond. Compleet met alle benodigdheden voor het ophangen van jouw IXXI. Liever een uitlegvideo bekijken, scroll dan door naar de uitlegvideo IXXI ophangen.

Voorbereiding gladde ondergrond ruwe ondergrond uitlegvideo

Voorbereiding

De voorbereiding bestaat uit het klaarmaken van de IXXI voor het ophangen.

1. IXXI kaarten klaarleggen

Begin met het klaarleggen van alle IXXI kaarten. Je legt hiervoor de kaarten met de afbeelding naar boven op een vlakke ondergrond. De kaarten zijn genummerd, waarbij de eerste kaart linksboven moet, en het laatste nummer rechtsonder.

2. Klik de kaarten aan elkaar

Nadat alle IXXI kaarten op de goede plek liggen is het tijd om de kaarten aan elkaar te klikken. Dit kan met het handige IXXI ophangsysteem. Dat bestaat uit X en I koppelstukken. De X koppelstukken verbinden vier IXXI kaarten en moeten dus aan de binnenkant. Aan de buitenkant worden twee kaarten verbonden. Dit gebeurt met de I koppelstukken. De bovenste rij IXXI kaarten hoeft niet met elkaar verbonden te worden.

3. Knip (indien nodig) de strip van het IXXI-ophangsysteem op maat

Knip de strip van het IXXI ophangsysteem op maat. Bevestig vervolgens de strip met de I koppelstukken aan de bovenkant van de IXXI. Op de hoeken komen de hoekknopjes.

4. Plaats de powerstrips 

Bevestig vervolgens de powerstrip aan de de ophangstrip. Met deze powerstrip bevestig je later de IXXI daadwerkelijk aan de muur. Je plaatst de powerstrip horizontaal tussen de I koppelstukken. Je plaatst de powerstrip aan de kant waar de gaatjes van het IXXI ophangsysteem het meest aan de bovenzijde zitten. De voorbereiding is hiermee klaar.

IXXI ophangen op een gladde ondergrond

Een IXXI ophangen op een gladde ondergrond is het meest eenvoudig.

Benodigdheden:

  • IXXI (via Homeblend)
  • Waterpas
  • Potlood

Stappenplan:

Bepaal de plek waar de IXXI moet komen hangen. Zorg voor een schone ondergrond, dus zorg dat de muur schoon en bovenal droog is. Trek met de waterpas en potloot een horizontale lijn op de muur. Dit is de markering op de muur om de IXXI vervolgens langs op te hangen. Haal de rode strip van de powerstrip en plek het IXXI ophangsysteem met de holle zijde aan de muur. Houd natuurlijk de waterpas lijn op de muur goed in de gaten. In een ruimte met meer wind kan het lonen de onderkant van de IXXI met punaises aan de muur te bevestigen.

IXXI ophangen aan een ruwe ondergrond

Een IXXI ophangen op een ruwe ondergrond is lastiger, maar nog altijd erg eenvoudig met onderstaande benodigdheden en het bijbehorende stappenplan.

Benodigdheden:

Stappenplan:

Bepaal de plek waar de IXXI moet komen hangen. Trek met de waterpas en potloot een horizontale lijn op de muur. Dit is de markering op de muur om de IXXI vervolgens langs op te hangen. Boor vervolgens twee gaten in de muur op de lijn. Bevestig de twee pluggen en bevestig vervolgens de lat aan de muur. Aan deze lat wordt de IXXI vervolgens bevestigd.

Haal de rode strip van de powerstrip en plek het IXXI ophangsysteem met de holle zijde aan de lat. Houd natuurlijk de positie van het IXXI ophangsysteem tegenover de lat goed in de gaten, zodat de IXXI volledig recht komt te hangen. In een ruimte met meer wind kan het lonen de onderkant van de IXXI met punaises aan de muur te bevestigen. Ook een tweede lat aan de onderkant kan helpen om de IXXI aan te bevestigen.

Uitlegvideo IXXI ophangen

Liever een uitlegvideo bekijken, dat kan ook. Hieronder vind je de video met uitleg over het ophangen of bevestigen van jouw IXXI aan de muur.